Thursday, July 28, 2011

contengan jalanan


tak sia-sia aku bc n0vel "c0ntngan JAlanan" bef0re masuk ramadhan.
kali ni Hlovet membara aku begpacking with Chad n Fend ke ngara Australia..ngare y dh lame msuk dlm list t0 begpacking wiz my love sister,kakcik.. ..pergghh..leh nangis weii..act pe y hl0vet tulis dlm n0vel aku taw..list-t0-do in Ramadhan p i dunn0 h0w t0 start n i begin wiz many excuses..teruknye aku..p bile aku bc karya Hl0vet ni dah buat aku buke mate y sgt snang nk start dgn benda pling mudah..
back t0 da n0vel,mula2 aku rs mcm xbest r n0vel ni c0s ab0t hard music n such instrumnts..but i keep reading c0s i kn0w dat i'll get sumtng in this b0ok..at the end,barulah neutr0n2 aku dpt mnghayati pe y Hl0vet cube smpaikn bile aku bace blik ayt "contengan pengalamn perjalanan cari Tuhan"..alhmdulillah,aku muhasabah blik dri aku,ramadahn2 aku lpas..masyaallah,byknye ms aku ketika ramadhn sia-sia..
dis bec0ming Ramadhn,i'll fill it with "sumtng benefit"..In'syaallah..
aku xkn sia-siakn Ramadhn kali ni ..in'Allah..
thumbs up t0 hl0vet,never regret buy her b0ok..

@>-;--..menulis smbil mndengar RAPUH by Opick..^_*

5 comments:

Outsiderz said...

saya pun da baca novel ni.
agak menarik sebb saya suka seni dan muzik

2minggu sebelum baca novel ni.
saya berjinak2 main gitar.
belajar kod2 fred string2 mane..

macam yang ada satu watak tu cakap diawal cerita..
dalam seni tak ada benda yang salah
dan bila akhir cerita
dia cakap balik
yang dalam seni tak ada benda yang salah tu silap...kena ikut hukum tuhan...
dan dia gantung gitar

dan saya quit belajar gitar..
nanti lepas mati saya nk mintak izin main gitar dengan tuhan saya...
hahahahahaha...hopefully DIA bagi

fansuri said...

memang kaki membaca la awak nieee..tabik laaa...

fansuri said...

wow kat mana cr novel nieee....nak beli gak

minico0per said...

mida:betul2..n tbe2 ade sumtnx y k.muni nk buat..i want begpack like k-square buat..wanna j0in?hehehe

hincik fansuri:byk je kat kedai buku..^_^

Outsiderz said...

backpacking ke mane...??
bole2 bulan 4 tahun depan saya cuti sebulan..
kalau nk p time tu lah...

linkngena


glitter-graphics.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

skyline

skyline

lagu