Friday, August 13, 2010

xnAk la jd dewasa..

Dulu, saya nak cepat-cepat jadi dewasa.

Boleh pakai kasut tumit tinggi.

Boleh melaram, mekap-mekap muka.

Boleh cepat kerja, sebab org slalu tanya apa cita-cita

Boleh pegi mana-mana saya suka

Boleh bercinta

Boleh balik rumah lewat malam
Banyak bende lah boleh buat kalau dah besar ni
Lama-lama, baru saya perasan.
Saya dah tak bace komik doraemon, tapi
magazine cleo
Saya dah tak main masak-masak tapi mmg masak betul-betul
Saya dah lame dapat kunci 21.
Saya dah boleh mengundi.
Kahwin pun boleh, kalau saya nak.
Saya ingatkan best jadi dewasa ni.
Saya boleh buat
decision sendiri, abang-abang saya dah tak boleh marah saya
Saya bukan budak hingusan lagi tp mahasiswi universiti.
Kalau pegi theme park, semua rides saya boleh naik, tiada halangan umur atau tinggi

Dulu saya buat karangan “Saya Seekor Nyamok” tapi baru-baru ni saya
submit essay pasal forensic evidence in courts of law.
Dulu saya mintak abah beli computer sebab nak main games, tp skarang saya beli computer utk buat assignments dan macam-macam.

fantasi dan realiti

Rupa-rupannya...
Jadi dewasa ni...
Kena matang.
Kena professional.
Banyak tanggungjawab.
Banyak masalah, lg byk dari masa remaja dulu.
Banyak
essay nk kene tulis.
Banyak pakai duit.
Tak boleh emo tak bertempat.
Kena cari makan sendiri
Kena buat keputusan,keputusan,keputusan
Kena kawan dengan semua org, biarpun tak sama
interest dengan kita
Kena berpada-pada kawan ngan kaum adam (perbezaan kaum ni besar maknanya.)
And banyak lagi la kena,kena,kena,kena,kena dan kena..

baby itu..


aku baru lepas tgk baby kawn aku..Subhanallah,sgtla c0mey..geram aku tengok..smakin xsb0 nak tnggu sarah blik n baby b0y k.areej kuar..
#kawaieyy..xbhagia ke tgk baby y bhagia..#

emm..disebalik kegumbiraan ak tgk baby2,tibe2 ak agak t'sentap dgn berita buang bayi y smakin menjadi2..sapnjng ramdahn ni ak byk lepak kat lib n sempat r bace paper..
Ya Allah,skitnye ati aku tgk bayi y t'buang..nape jdi gtu??uwaaa..!!!
ak sgt xsuke fenomena y sgt menyadiskan tu..bayi y kena buang sah2 la dr hbungn y xhalal..Astghfirullah..
mane perasaan kemanusiaan di0rng ni??

#saje xnk letak y teruk2 c0s xsmpai ati nk tgk gmbo baby y dah mninggal dgn dahsyat lame2#

sume ni b'laku dr zina..mule2 kaple,lepas 2 dating,lepas tu pegang2,lepas tu..arghh..b0dohnye manusia dlam kemajuan teknologi skrng..nape khidupn barat b'jaye kuasai pmikiran org melayu skrng??nape??
nape k0rng degil n xnk dgr kate y COUPLE Is HARAM!!!


st0pla jd manusia yang kejam..pleaseee...


Wednesday, August 4, 2010

pr0ud kn0w them


yestrdaY ,yup,smalam la..

hehehe..happy sgt2..ak g lcct jap smlm utk ant0 sisty,WAN nUr MurSyIDa y dulu juni0r kat smaasza gak c0s ye akn blaja kat university padjajaran,Bandung dlm k0s farmacy..im pr0ud 0f her..s0,n0w I hve 2 siss there..hehehe..

smentare tnggu syida,ak nk g mkan..0dw nk g cf,s0me1 call my name..0MG,0ther sisty,WAN ATIqAH y dulu juni0r kat smaasza n skrng blja medic kat p0land..subhanallah,dah lme sgt xjmpe..windunye.

.byK knangn tercipta ms kat sek dulu ngam tiqah n syida..winduu..





di0rng dh mlangkh jauh p ak??emm…I hve t0 wake up n buang t0peng malas..



Monday, August 2, 2010

<<..aLahai..>>


Ramadhan is juz ar0und the c0rner..time’s clicking..

Pe preparati0n aku?xkn ksibukan assgnmnt dan tugas dijadikan alasan utk anggap bulanRamadhan y penuh kberkatan ni mcm p0se dalm buln2 biase??xpatutt..i sh0uld d0 s0mthx..ak xkn sia2kan pluang b’jmpe Ramadhn kali ini..Alhmdulillah..


Kesibukan y kn0n2 sibuk ni mnyebabkn ak t’pk y ak msti byk skip terawikh BUT Emm.. Tiba2 aku dilantik sbg c0mitee utk uruskn Ihya’ Ramadhan at my mahallah.ni 0t0matik akn mnyebabkan ak kna g terawikh everyday c0s kna uruskn imam2 jmputan..0ppss..mcm g tErawikh sbab tugas ni jew...n0t w0rthy.

<<.please change ur niat k>>..

T’sirat:I miss my family n my tv damnLy..nak blik sgt2.harap2 xde tugasan dr club nex week..ummi,abah..kakk xkire,kakk nk blik gak khmis mnggu dpan..s0,by h0ok o by crook ak kna siapkan 2 pr0p0sals weekend ni gak r..

ak sgt suke lagU ni n mnyeBAbkn i miss my kaq nana..

video

linkngena


glitter-graphics.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

skyline

skyline

lagu