Saturday, September 26, 2009

life n0t white n blaCk..



baGi aku
Lau nAk hidup biarlah dEngan cara aku
denGan ceRita akU
dengan gaYa aku
kerna aku tau dan aku paham
kEtika orAng lain tidak tau dAn tidak paHam,
yang hidup aDalah tanGgunJawab
hidup saTu peperiksaan
satu pEnilaiaN
hidup mesti hidup
kerna aKhir cerita nanti adalah mAti
tiAda y terKecuali
nak aTau tak
saNggup atau tidAk
merAna atau mEriah
hidUp perlu diteRuskan
juz find way to makE ur life meaningful
siapa y paham diri aku?
Aku jEw
Siapa y keNal aku?
Aku jeW
Kenapa masalah perLu dihadapi
Perlu diselEsaikan soraNg diri
Cos orang lain hanya mAmpu membEritahu
Yang merasa dan merana adalah aku
Mereka hanYa mampu beRcakap
Tapi tidak mampu uNtuk merealisAsikan
So what?
So,face reality
Bangun dan lawan segala masalah
Dalam diri juGa dalam hati
Dalam mimpi juga reality
Kerna dengan itu aku akn menjadi
Insan yang jiwanya tidak mati
Yang akan mempunyai hidup y lebih bererti
Sebagai manusia yang sejati
Didunia reality ni
Back off
The real thing juz happen in the real world
I’m not a character in any kind of novel of filem
The thing that didn’t kill us juz make us more stonger
And all the thing that happen in the life change us in some way
So…..
I called it life

1 comment:

...tO GoD wE bELonG.. said...

huhu..yap..tol kte mg...if kte ad problm even kte ley share problm kte,tp still ag kte yg ase problem..nak cari someone yg ley get along n try tol2 nak tolng kte..payah...n even sharing is caring but,tu untuk certain bende je..huhu..entah pe yg ak mengarut kat blog mg ni...huhu..p mslah mematang kte n ngan msalah uat kte knl wat is meaning 'fwen'..huhu...

linkngena


glitter-graphics.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

skyline

skyline

lagu