Thursday, February 21, 2013

~ my Cinta Halal~ ♥♥♥♥




 Dah lame aku teringin nk post artikel cinta tp b4 dis xde cerite cinta,skrg aku dh ade..my high class l0ve..ahaksss..izinkan aku gedix sikit kali ni ea.. Alhamdulillah aku sah bergelar isteri kepade en Mufdi  dengan skali lafaz pde 19/01/2013..tq abang..ahakss,,mcm xcaye lak,ad0iyaa,,tapi aku xlupe sbenarnye slesai  je en hubby akad nikah oleh en abah,papp! Otomatik  tnggungjwb sbg se0rg isteri hempap ats bahu ak..waktu tu aku rs aku baru trsdar dari tdur,,hahaha..cesss..k0n0n..
Papepun,tq en hubby sebab terime sayang seadenye..

“sayang taw sayang bukan cantik seperti Zulaikha,
Sayang bukan mulia seperti Khadijah
Tp sayang sentiasa berdoa n berusaha agar
Sayang terbaik untuk abang.
Sayang bahagia walaupun abang bukan ustz tp abg serba blh segalanya,
Setiap hari ada je tazkirah y abg akn bg kat sayang,
Sebelum tidur abg selalu ajak muhasabah dri same2 agar syg xleka n lalai,
Apa-apa jer s0klan y syg tanyer,msti abg jawb dgn yakin,
Abg cakap `abg suke membaca n buku adelah teman baik abg sebelum abg kawen dgn syg tp skrg syg adelah kawn baik abg`..
Lepas tu msti abg cubit pipi syg..ee,,merah dah..”

kat bawah ni muni ade share sedikit gmbar..mohon doa agar muni dapt jdi isteri solehah ea..cuak gak smpai skrg..


♥ O Allah, bless our marriage and let it be a means for us to become closer to You in love and devotion 











 adik2 y byk tlg melancarkn prjlnn maj..hehehe
 ckecik sarah n amru..
 haa..yang kat ats ni wedding planner aku.k.efa ni r y design pelamin aku..if k0rg rs nk buat pelamin sendrik,blh r sewa bahan-bahan kt DIYurBIGDAY..di0rg sgt friendly n senng nk discuss..
 K A M I...
haaa..ni k.areej,my sis in law..sgt sweet..k.areej ni r make up kan aku..tq k.areej.
muka kami seiras x?hehehe..dis is my 2nd br0ther a.k.a my ph0tographer..tq bemang..



and 2 0rg budak ini adelah kesayangn aku..kite still leh hang 0ut 0kkayy..
CL!ck r..






Friday, August 31, 2012

*enggaged*






bismillah..
emmm..dah lame xbuat entry sbb jarang masuk dunia bl0g ni sbb sbelum ni hatiku resah gelisah n lost..cewaahh..
act mase tu kepale serabut n fenin..
ak masih blajar n at da same time ad 0rg merisik ak..
ak nk blajar tp at da same time ak nk gak ehem..ahaha..dush3..
tp ak nak halal..camne tu?hehehe
ak pun nekad buat istikharah n istikharah n isstikharah lg..
after dat,jeng3..aku terima dia utk mnjadi imam,pmbimbing n plindung aku dgn lafaz bismillah..
cuak br0..takut slh tp dgn restu ummi n abah,ak trime dgn syarat dia dah ready utk menikah cepat..
s0,n0w im enggaged..alhmdulillah sbb hati dh jd tenng ckit wal0pun masih takut..

haaa..aftr enggaged,ad pr0b baru lak..preparati0n f0r nikah..mak aii..sakit gak kepale nim..ingt nk kawen snang je,,hehhe
tp xrase beban sgt sbb byk dpt bntuan n guideline dr ummi,abah n abg2..abg j n k.efa dh jd wedding planner aku..cayaa r br0..
tp ak dh bncang ngam si dia y aku nk buat smple tp pnuh barakah..insyaallh..

t'ingin nk buat d00rgift sndirik..j0m g0ogle..hehheheh..










Tuesday, June 19, 2012

Tuesday, June 12, 2012

s0 amazing..tque herbalife!!



SALAM LUAR BIASA READERS!!

s0n0k sgt dapat kenali HERBALIFE dgn lebih dalm n dekat..
saya dah rs skrg sy jd 0rg luar biasa..hehehe
herbalife sedarkn sy y sebenarnye bukan tentang duit y sy dapt dengan kerja tp
mngajar sy menjadi sese0rang y boleh berbakti utk org lain..
dat's y i l0ve HERBALIFEEE..
ALHAMDULILLAH..

emm..sape2 y ade masalah
*nak kuruskan badan,xpayah j0gging n pantang makn pun
*nak gain weight
*nak bantu bg kchatn y baik utk family n 0rg t'sayang
*nak cantikkan kulit muke
*nak side inc0me lebih

dun hesitate c0ntct me ea..
wazinah_faqihah@yahoo.com


munir che ghani(fb)

Sunday, May 6, 2012

sho0hh gastik..


Bismillah..
dis week sgt bz ngam assgnment n quiz n presentati0n..sampai mkn pun dh xbetul..
tapi sejak minum shake herbalife ni,gastrik dah x mnyerang wal0pun mkn xmkn..
tque Allah,tque herbalife!!..
nape sy pilih herbalife?
sebab dgn hanye 1 shake,tapi ye ade nutriti0n y cukup utk b0dy sy survive wal0pun xsmpat nk breakfirst n diner..




Monday, April 23, 2012

Oh my...hehehhe

Shooohh..byknye sawang kat blog aku ni..tu r,lame benor xjenguk..adehh..bese r,budak xhbis bljar lagi.hehehe
                  .emm..byk nk cite ni..
Emm..korg pernah dgr ttg herbalife x?if pernah,bagus n if xpernah,teruskn bace cos i wanna share sumtnx interstng here..haaa..nk buke page len dah??jap r..bace r pngalmn aku ngam produk hrbalife nim..ngeee..

Tquee.. Emm..1stly aku nk ckp y aku dh jtuh cinta ngam produk ni cos ye sgt tak mmbosankn..let say shake y tawar hebeh tu kan,if aku dah bosan minum shake je,aku ltak buah apple ckit pastu blend..perghh,.terbaik..n mcm2 lg aku leh ltak if aku dah bosan tapi y pling best,aku xpernh bosannn..

 Ade org tnye aku,herbalife leh wak duit ke?ak jawb,msti r bolh!!..tapi kena rjin recruit org..n korg jgn isau cos ni produk ksihatn y dah digunakn kat 82 buah negare!!,..so,korg nk hesitate pe lg..hehehe.. Nk taw lg??. Hhehhe..korg kna r join hrbalife n slalu g training hrbalife..
If nak tnye pApe,blh cntct sy kat my fb: munir che ghani ea..t kite borak lame2...
 Tque Allah..tque Herbalife!!,! Prog zero to hero kat PD last week dah change my mind n i'll be more poctive..
                     The one who does the work,gets the pay,
                     The more u work,teh more we pay,
                     The more u do like to work,the more we do like pay you
                     If u like more money ,do more work..
 99% kegagalan dtangnye dari org yang tabiatnye suke buat alsan..
 Jom!!!, Man jadda,wajadda..:))

Monday, March 5, 2012

a great w0men..Subhanallah..



AISYAH Binti ABU BAKAR r.a

Rasulullah SAW membuka lembaran kehidupan rumah tangganya dengan Aisyah r.a yang telah banyak  dikenal. Ketika wahyu datang pada Rasulullah SAW, Jibril membawa kabar bahwa Aisyah adalah isterinya didunia dan diakhirat, sebagaimana diterangkan didalam hadits riwayat Tirmidzi dari Aisyah r.a,  " Jibril datang membawa gambarnya
pada sepotong sutra hijau kepada Nabi SAW, lalu berkata.' Ini adalah isterimu didunia dan di akhirat." Dialah yang menjadi sebab atas turunnya firman Allah SWT yang menerangkan kesuciannya dan membebaskannya dari fitnah orang-orang munafik.

Aisyah dilahirkan empat tahun sesudah Nabi SAW diutus menjadi Rasul. Semasa kecil dia bermain-main dengan lincah, dan ketika dinikahi Rasulullah SAW usianya belum genap sepuluh tahun. Dalam sebagian besar riwayat disebutkan bahwa Rasulullah
SAW membiarkannya bermain-main dengan  teman-temannya. Dua tahun setelah
wafatnya Khadijah r.a datang wahyu kepada Nabi SAW untuk menikahi Aisyah r.a.
Setelah itu Nabi SAW berkata kepada Aisyah, " Aku melihatmu dalam tidurku
tiga malam berturut-turut. Malaikat mendatangiku dengan membawa gambarmu
pada selembar sutra seraya berkata,' Ini adalah isterimu.' Ketika aku membuka tabirnya, tampaklah wajahmu.  Kemudian aku berkata kepadanya,' Jika ini benar dari Allah SWT , niscaya  akan terlaksana."

Mendengar kabar itu, Abu Bakar dan isterinya sangat senang,  terlebih lagi ketika  Rasulullah SAW setuju menikahi putri mereka, Aisyah.  Beliau mendatangi rumah mereka dan berlangsunglah pertunangan yang penuh  berkah itu. Settle pertunangan itu,
Rasulullah SAW hijrah ke Madinah bersama para sahabat, sementara isteri-isteri beliau ditinggalkan di Makkah.  Setelah beliau menetap di Madinah, beliau mengutus orang untuk menjemput  mereka, termasuk didalamnya Aisyah r.a.


Didalam riwayat Tirmidzi dikisahkan "Bahwa ada seseorang yang menghina Aisyah dihadapan Ammar bin Yasir sehingga Ammar berseru kepadanya,' Sungguh celaka kamu. Kamu telah menyakiti isteri kecintaan Rasulullah SAW." Sekalipun perasaan cemburu isteri-isteri Rasulullah SAW terhadap Aisyah sangat besar, mereka tetap menghargai kedudukan Aisyah yang sangat terhormat. Bahkan ketika Aisyah wafat, Ummu Salamah berkata, 'Demi Allah SWT, dia adalah manusia yang paling beliau cintai selain ayahnya (Abu Bakar)'.
Bagi Aisyah, menetapnya Rasulullah SAW selama sakit dikamarnya merupakan kehormatan yang sangat besar karena dia dapat merawat beliau  hingga akhir hayat. Rasulullah SAW
dikuburkan dikamar Aisyah, tepat  ditempat beliau meninggal. Sementara itu, dalam tidurnya, Aisyah melihat tiga buah bulan jatuh ke kamarnya.Ketika dia memberitahukan hal ini kepada ayahnya, Abu Bakar berkata, "Jika yang engkau lihat itu benar, maka
dirumahmu akan dikuburkan tiga orang yang paling mulia dimuka bumi." Ketika
Rasulullah SAW wafat, Abu Bakar berkata, "Beliau adalah orang yang paling
mulia diantara ketiga bulanmu." Ternyata Abu Bakar dan Umar dikubur dirumah
Aisyah. Setelah Rasulullah SAW wafat, Aisyah senantiasa dihadapkan  pada cobaan yang sangat berat, namun dia menghadapinya dengan hati yang  sabar, penuh kerelaan  terhadap taqdir Allah SWT dan selalu berdiam diri didalam rumah semata-mata untuk taat kepada Allah SWT.
 Rumah Aisyah senantiasa dikunjungi orang-orang dari segala penjuru untuk menimba ilmu atau untuk berziarah kemakam Nabi SAW. Ketika
isteri-isteri Nabi SAW hendak mengutus Ustman menghadap khalifah Abu Bakar
untuk menanyakan harta warisan Nabi SAW yang merupakan bagian mereka,
Aisyah justru berkata, "Bukankah Rasulullah SAW telah berkata, 'Kami para
nabi tidak meninggalkan harta warisan. Apa yang kami tinggalkan itu adalah
sedekah."
Dalam penetapan hukum pun, Aisyah kerap langsung menemui wanita-wanita yang melanggar syariat Islam. Didalam Thabaqat, Ibnu Saad mengatakan bahwa Hafshah binti Abdirrahman menemui Ummul Mukminin Aisyah r.a. Ketika itu Hafshah mengenakan kerudung tipis. Secepat kilat Aisyah menarik kerudung tersebut dan menggantinya dengan kerudung yang tebal. Aisyah tidak pernah mempermudah hukum kecuali jika sudah jelas dalilnya dari Al Qur`an dan Sunnah. Aisyah adalah orang yang paling dekat
dengan Rasulullah SAW sehingga banyak menyaksikan turunnya wahyu kepada
beliau. Aisyah pun memiliki kesempatan untuk bertanya langsung kepada
Rasulullah SAW jika menemukan sesuatu yang belum dia pahami tentang suatu
ayat. Dengan demikian dapat dikatakan bahwa ia memperoleh ilmu langsung dari Rasulullah SAW. Aisyah termasuk wanita yang banyak menghafalkan hadits-hadits Nabi SAW, sehingga para ahli hadits menempatkan dia pada urutan kelima dari para penghafal hadits setelah Abu Hurairah, Ibnu Umar, Anas bin Malik dan Ibnu Abbas.

Dalam hidupnya yang penuh dengan jihad, Sayyidah Aisyah wafat pada usia 66 th, bertepatan dengan bulan Ramadhan,th ke-58 H, dan dikuburkan di Baqi`. Kehidupan Aisyah penuh dengan kemuliaan, kezuhudan, ketawadhuan, pengabdian sepenuhnya
kepada Rasulullah SAW, selalu beribadah serta senantiasa melaksanakan shalat
malam. Selain itu, Aisyah banyak mengeluarkan sedekah sehingga didalam rumahnya tidak akan ditemukan wang satu dirham atau satu dinar pun.Dimana sabda Rasul, "Berjaga dirilah engkau dari api neraka walaupun hanya dengan sebiji kurma." (HR. Ahmad )

Alangkah indahnye if ade wanita sperti beliau pade zaman ini..
sgt bertuah seorang suami memiliki isteri solehah
BUT
to be solehah is quite hard 
HOWEVER
strive to b solehah is n0t imp0ssible..
BUT
the purpose must LILLAHITAALA..peacee..^_^
 








linkngena


glitter-graphics.com Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

skyline

skyline

lagu